+Экономист_Дед 12,463 Share Posted October 1, 2018 at 08:24 PM Dostlar, yəqin ki çoxunuz bu sözləri illər öncə uşaq olarkən baxdığınız sevimli filmdən xatırlayırsınız. Bəli, Sovet dönəmində çəkilmiş "Sehrli xalat" filminin qəhrəmanları keçmişə və gələcəyə səfər edirdilər. Bəs sizin keçmişə səyahət etmək imkanınız olsaydı hansı dövrə gedərdiniz? Kimləri, hansı tarixi şəxsiyyətləri görək istərdiniz? Hansı dövrdə yaşamaq istərdiniz? Mən misal üçün, antik dövrün Misir ehramlarını, Yunan miflərinin heykəllərini yaxından görmək, orta əsrlər Venesiyasında yaşamaq, Nəsirəddin Tusi, Xarəzmi, Əl-Biruni kimi alimlərlə tanış olmaq, F.Magellanın ekspedisiyası ilə dünya səyahətinə çıxmaq, A.Dümanın muşketyorları ilə birlikdə kardinal Rişelyeyə qarşı savaşmaq, 1-ci Pyotrun apardığı islahatlarda iştirak etmək, Mirzə Fətəli Axundovla həmsöhbət olmaq, Tiflisdə , 28 may 1918-ci il tarixində Azərbaycan Xalq Cümhuriyyətinin istiqlaliyyətinin elan olunduğu gün o zalda olmaq, o hissləri yaşamaq istərdim. Mövzu bir az utopikdir, amma yenə də fikirlərinizi bilmək maraqlı olar) 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Yukiko 91,615 Share Posted October 8, 2018 at 06:23 AM Mən istəyərdim Bakinın 60-cı illərində yaşayım. P.S.Heç kim gülməsə,mən Azərbaycan dilində forumda tez-tez yazardım. 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Экономист_Дед Topic Author 12,463 Author Share Posted October 10, 2018 at 01:32 PM On 10/8/2018 at 10:23 AM, Yukiko said: Mən istəyərdim Bakinın 60-cı illərində yaşayım. P.S.Heç kim gülməsə,mən Azərbaycan dilində forumda tez-tez yazardım. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Bodriy 25,739 Share Posted October 12, 2018 at 04:55 AM Çingizxanla Qərbə yürüşdə iştirak edərdim. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 26, 2018 at 07:40 PM 18-19-cu esrler,Qerbi Avropa,aristokrat aile,qrafinya titulu @MuZa hansi dovrde yashamaq isteyerdiniz?)) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 26, 2018 at 07:41 PM Antik Yunanistanda ve Qedim Roma imperiyasinda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+MuZa 13,361 Share Posted December 26, 2018 at 07:51 PM Men ushaqligima donerdim, Genjeye. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+MuZa 13,361 Share Posted December 26, 2018 at 07:53 PM 9 minutes ago, Дюймовочка said: Antik Yunanistanda ve Qedim Roma imperiyasinda Adi dish agrisindan camaat olurdu o dovrude. Yox, men saglamligi gozelliye qurban vere bilmerem, agriya da dozumum yoxdur. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 26, 2018 at 07:57 PM 3 minutes ago, MuZa said: Adi dish agrisindan camaat olurdu o dovrude. Yox, men saglamligi gozelliye qurban vere bilmerem, agriya da dozumum yoxdur. Hemishelik getmirik ki)) 1-2 gunluk getsek dish agrisindan olmek ehtimalimiz ele de boyuk deyil) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+MuZa 13,361 Share Posted December 26, 2018 at 08:01 PM Just now, Дюймовочка said: Hemishelik getmirik ki)) 1-2 gunluk getsek dish agrisindan olmek ehtimalimiz ele de boyuk deyil) Hee, men ele bildim birdefelik. P.S. sehvim olsa duzeldin a millet! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+dama8080 19,735 Share Posted December 26, 2018 at 08:08 PM 10 минут назад, Дюймовочка сказал: Hemishelik getmirik ki)) 1-2 gunluk getsek dish agrisindan olmek ehtimalimiz ele de boyuk deyil) Хошунуза гяляр, гайытмаг истямязсиз.))) 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+VusalAze 12,830 Share Posted December 26, 2018 at 08:09 PM Uşaq vaxtı qonaq getdiyimiz Garabağin kendlerine.. 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 26, 2018 at 08:09 PM Just now, dama8080 said: Хошунуза гяляр, гайытмаг истямязсиз.))) En cox da Tais Afinskaya eserini oxuyanda arzulayirdim o dovre dushmeyi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 26, 2018 at 08:11 PM Just now, VusalAze said: Uşaq vaxtı qonaq getdiyimiz Garabağin kendlerine.. Hec olmamisham oralarda((( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+dama8080 19,735 Share Posted December 26, 2018 at 08:12 PM 1 минуту назад, Дюймовочка сказал: En cox da Tais Afinskaya eserini oxuyanda arzulayirdim o dovre dushmeyi гёряся бу деврюдян ня ися ора апармаг олар, тясяввюр еляйирям онлар неджя бахыб пахыллыг елийирлер 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 26, 2018 at 08:15 PM 1 minute ago, dama8080 said: гёряся бу деврюдян ня ися ора апармаг олар, тясяввюр еляйирям онлар неджя бахыб пахыллыг елийирлер Telefon aparardim fotoaparat kimi istifafe etmeye. Amma onun da zaryadkasi bitene kimi)) agrikesici hebler aparardim) geyin toqani,ye zeytunu,ich sherabi) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+dama8080 19,735 Share Posted December 26, 2018 at 08:22 PM 3 минуты назад, Дюймовочка сказал: Telefon aparardim fotoaparat kimi istifafe etmeye. Amma onun da zaryadkasi bitene kimi)) agrikesici hebler aparardim) geyin toqani,ye zeytunu,ich sherabi) хягигятян гадына аз шей лазымдыр, озюню хошбехт хисс елесин , есас одур ки башгасында олмаян. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+VusalAze 12,830 Share Posted December 26, 2018 at 08:43 PM 27 minutes ago, Дюймовочка said: Hec olmamisham oralarda((( Inşallah qismet olsun gedersiz! 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+MuZa 13,361 Share Posted December 26, 2018 at 09:24 PM 1 hour ago, Дюймовочка said: 18-19-cu esrler,Qerbi Avropa,aristokrat aile,qrafinya titulu @MuZa hansi dovrde yashamaq isteyerdiniz?)) 200 il qabaga gederdim, gorum ne var ne yox. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Дюймовочка 43,801 Share Posted December 27, 2018 at 03:00 AM 5 hours ago, MuZa said: 200 il qabaga gederdim, gorum ne var ne yox. Nedense gelecek mene ele de maraqli gelmir. Filmlere de baxanda geleceyi gosteren fantastik filmleri hec sevmirem)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Dinozavr 98 Share Posted February 1, 2019 at 08:45 AM On 08.10.2018 at 10:23, Yukiko said: Mən istəyərdim Bakinın 60-cı illərində yaşayım. P.S.Heç kim gülməsə,mən Azərbaycan dilində forumda tez-tez yazardım. Oğluma deyəndə ki, magistraturanı xaricdə oxu, orada da qal, mənə dedi ki, demokratiyanı dəstəkləyə bilmədiniz, ölkəni məhv etdiniz, indi də övladınızı xarıcə göndərmək istəyirsiniz. Onunki olmasın, şəhəri dağıtdıq, ekskavatorla üz-üzə qoyduq, memarlıq incisini "novostroykaya" dəyişdik, indi də 60-cı illərin həsrətini çəkirik! 60-cı illər nədir? Repressiyadan cıxan xalqların dirçəliş dövrüdür. Ruslar o dövrü Oттепель, yəni ilk baharın gəlişi adlandırır. Bu, romantik bir dövr idi. İnsanlarda inam yaranmışdı. Təəssüf ki, ilk bahardan sonra çaylar aşıb-daşmadı, "ottepel" dövrü "zastoy"la əvəz olundu. Bakıda Moskva ilə müqayisədə ottepel daha zəif, zastoy daha güclü oldu. Amma hansısa qüvvələr "zastoy"un "ottepeli" əvəz etməsini Bakıda şəhər əhalisi ilə rayondan gələnlər arasında zidiyyət yaratmağa yönəltdilər. 60-cı ilin nisgili bu gün az qala ki, milli azlıqların Bakıdan getməsi ilə bağladır. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+keaton 57 Share Posted February 4, 2019 at 12:46 PM 20-ci əsrin 70-ci illərində yaşamaq istəyərdim (dünyanın istənilən mədəni ölkəsində - yəni qeyri SSRİ). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Baku2018 14,307 Share Posted August 10, 2019 at 05:33 PM 27.05.1920) qoymazdim dagilsin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azer1979 0 Share Posted December 18, 2021 at 03:27 AM Mehemmed peygemberi gormekçun 6-ci esre qayidardim. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts